Fürdőszoba csempe, burkolat és berendezés ötletek, inspirációk

Csempe és Fürdőszoba Szalon - Farm Tüzép

Helyek, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözz!

2015. szeptember 16. - KAndras

Magyarországon és a világon mindenütt vannak olyan települések, vagy településrészek, ahol az emberek hajlandóak magasabb árat fizetni csak azért, hogy az adott környéken élhessenek. Ezek a helyek általában természetesen nagyon jó álláslehetőségeket kínálnak, magas fizetéssel, jobb közbiztonságot és rengeteg szórakozási lehetőséget. De mi a helyzet azokkal a településekkel, melyeknek a lélekszáma egyre fogy, ahonnan a fiatalok elköltöznek, és a lakosság egyre inkább elöregszik?  Ennek jártak utána az Ingatlantájoló munkatársai.

Amerikában az ilyen települések különféle támogatásokkal próbálják a fiatalokat arra ösztönözni, hogy odaköltözzenek. A Minnesota állambeli Harmonyban például nagyon elöregedtek az ingatlanok, ezért 12 ezer dollárt fizet a város azoknak, akik új házat építenek és nem használt ingatlant vásárolnak, a Connecticuti New Havenben pedig támogatást adnak az önerőhöz, hitelt adnak energiatakarékosságot célzó lakásfelújításra, és tandíjmentességet biztosítanak az állami főiskolákon. Ezeket a támogatásokat azonban vissza kell fizetnie annak, aki meghatározott időn belül elköltözik a településről.

A híres Niagara vízesés melletti Niagara Falls nevű települést több turista látogatja, mint ahányan a városban laknak, ezért a város fiatal diplomások tandíját fizeti vissza, méghozzá oly módon, hogy a pénzből két éven keresztül fizetik egy lakáshitel törlesztőrészleteit, ha a fiatal vállalja, hogy a belváros kijelölt környékén vesz ingatlant. Míg Detroitban a bérlők és új lakástulajdonosok kaphatnak hitelt, amennyiben valamelyik belvárosi nagyvállalatnál dolgoznak és szintén a belvárosban bérelnek vagy vásárolnak lakást.

Kansas államban 105 megyéje közül azonban 77 megye hajlandó fizetni, hogy odaköltözz méghozzá adómentesség formájában, közülük 70 megyében a tandíjat is visszafizetik, néhány városban pedig még ingyen építési telkeket is adnak. Alaszka államban azonban az állam összes lakosa részesül az olajkitermelés hasznából, méghozzá éves osztalék formájában. A nebraskai Curtisben pedig ingyen közművesített telket kap, aki építkezik, vagy mobil házat helyez el a telken. Azzal a kikötéssel, hogy az építkezést legkésőbb fél éven belül el kell kezdeni, és legkésőbb két év leforgása alatt be is kell fejezni.

Magyarországon is nagyon sok település küzd azzal a problémával, hogy a fiatalok a jobb megélhetés reményében a nagyobb városokba költöznek. Talán itt is meglehetne menteni hasonló programokkal településeket a teljes elnéptelenedéstől?

A bejegyzés trackback címe:

https://furdoszobaotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr697792572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.